Stoomtram Hoorn-Medemblik

Spannendste Tijdreis vanuit Hoorn

Dit is echt een heel leuk idee voor een bijzonder kinderfeestje. Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Het begin van een reis in een andere tijd. Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de houten wagens door het eeuwenoude Westfriese landschap slingeren. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. De Museumstoomtram vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De bekendste locomotief is Bello, maar er zijn er veel meer!

stoomtram museum. kinderfeestje

Kom met de kinderen naar de Museumstoomtram en maak de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot. Dit programma is een dagtocht door de Historische Driehoek Hoorn – Medemblik – Enkhuizen en begint op tramstation Hoorn. 

Wat gaan we doen?

 • Ga terug in de tijd op Museumterrein Hoorn
  De beleving begint op het museumterrein in Hoorn! Op het sfeervolle tramstation ga je 100 jaar terug in de tijd. In het seinhuis kun je zien hoe de seinen en wissels worden bediend. Neem in de werkplaats een kijkje bij de grote stoomlocomotieven.
 • Begin de reis met de stoomtram
  Bello of een van de andere historische stoomtrams brengen je van Hoorn naar Medemblik. Jullie reizen zoals dat vroeger ging, langs de mooie oude stations van Wognum, Twisk en Opperdoes. Neem in Hoorn, Wognum of Medemblik een kijkje bij het kolenvuur in de stoomlocomotief.
 • Doe mee met de Stoomsafari!
  Onderweg krijg je de kans de stoker, de conducteur en misschien zelfs de postconducteur te helpen tijdens ontdekkingstocht de Stoomsafari. Hierbij kom je alles te weten over het reizen en werken met de stoomtram. De koffer vol opdrachten kun je gratis ophalen bij de speciale kiosk op tramstation Hoorn, aan boord van de boot of station Medemblik.
 • Vervolg de reis met het museumschip ‘Friesland’
  Vanaf de stoomtram zien jullie het museumschip ‘Friesland’ al liggen. Jullie gaan nu een boottocht maken over het IJsselmeer naar het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. Kom ook op het dek kijken! Zien jullie de mooie stad al liggen? De boot komt hier om 14.50 uur aan.
 • Maak de reis compleet met een NS-dubbeldekkertrein
  De boot legt aan bij het NS-station in Enkhuizen. Vanaf hier kunnen jullie ieder half uur met NS terug naar station Hoorn. Na circa 20 minuten ben je weer terug op het startpunt van jullie reis.

museum stoomtram kinderfeestje

zondag 09:00 – 18:00
maandag 09:00 – 18:00
dinsdag 09:00 – 18:00
woensdag 09:00 – 18:00
donderdag 09:00 – 18:00
vrijdag 09:00 – 18:00
zaterdag 09:00 – 18:00

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

24 maart 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *