Nationaal Militair Museum

In het museum

Naast het indrukwekkende Arsenaal, zijn er 6 themaruimtes. Het Nationaal Militair Museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Ervaar hoe het heden, verleden en toekomst van de krijgsmacht raken aan de actualiteit en ons dagelijks leven.

Altijd wat te zien
Het NMM heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven in het NMM. Je zult versteld staan hoe de Nederlandse krijgsmacht is verweven met de wereld om je heen!

Altijd wat te doen
Test je reactievermogen of leer kijken als een scherpschutter. Kinderen knutselen hun favoriete vliegtuig in één van de workshops, terwijl je zelf luistert naar de spannende en soms zelfs grappige verhalen van veteranen. Dwaal tussen tanks en helikopters, ga met z’n allen naar een theatervoorstelling, geniet van het prachtige uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug vanaf de 33 meter hoge uitkijktoren of kijk wie het snelst over de stormbaan kan.

Doe het lekker zelf!
Leef je uit in een F-16, bestuur een tank of leer NATO-taal. Xplore is een ruimte in het Arsenaal waar kinderen zélf aan de slag kunnen. Want zelf dingen doen is leuk én leerzaam. Maak je eigen buskruit, vlieg in een F-16 simulator of schakel vijandelijke tanks uit!

Ontdek het uniform
Het uniform zegt alles over de status, rang, rechten en plichten van de drager. Het is het Curriculum Vitae van een militair.
Het hier afgebeelde uniform is dat van de Koninklijke Luchtmacht.


Kenmerken van Nationaal Militair Museum

Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 – 21), Senioren, Familie (jong en oud), Educatief, Musea

Het Nationaal Militair Museum ligt  op Park Vliegbasis Soesterberg

Openingstijden:
di-zo van 10.00-17.00 uur
ma gesloten, 2e paasdag open
op maandagen in schoolvakanties die vastgesteld zijn door de Rijksoverheid wel geopend

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 maart 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *