Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven in interactieve tentoonstellingen en aan boord van onze museumvloot. Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse marine, bekijk wapens en uniformen en leer alles over de ontwikkeling van de techniek aan boord.

Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige in Nederland die open is voor publiek! Durf jij door het luik te klimmen en het leven aan boord van een onderzeeboot te ervaren? De Tonijn is nog in originele staat en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen. In Zeeslag kom je aan de hand van een interactieve tijdlijn meer te weten over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). In de tentoonstelling Schip en Werf kruipen jullie in de huid van de technici van de marine. Zo ontdek je meer over sonar, bewapening en navigatie. Je mag zelf een schip uitvaren, radioverkeer onderscheppen en een boordkanon ontcijferen en bemannen.

Ontdekkingstochten

Er zijn spannende en uitdagende ontdekkingstochten voor iedere leeftijdsgroep.

Echt of nep?

Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.
Hebben de hoofdpersonen uit de tentoonstelling Zeeslag! echt bestaan? Zijn de objecten echt of nep? Was Michiel de Ruyter de echte held van Chatham? Via opdrachten ontdekken kinderen leuke weetjes over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). Op de bladzijdes in het midden van het speurtochtboekje kan het spel Zeeslag worden gespeeld.

Werfgeheimen

Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.
Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar biedt het Marinemuseum een bijzondere educatieve activiteit in de Geschutmakerij. In de ontdekkingstocht Werfgeheimen  maken de jonge bezoekers kennis met de werfkinderen Nelly en Simon, die hen alles vertellen over het leven en werken op de werf. Verspreid door de expositie Schip en Werf staan zes kisten waarin onder andere wordt ingegaan op het gebruik van touw aan boord, de principes van het zeilen en het ontwerpen van schepen. Op speelse wijze komen de kinderen zo in aanraking met scheepsbouw- en techniek .

Zeeheldenzoektocht

Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.
In de Zeeheldenzoektocht dwalen  kinderen door het roemrijke verleden van de Nederlandse marine. Ze volgen Puppes-3, de jongste matroos aan boord. Samen met hem maken ze kennis met Nederlandse zeehelden en staan stil bij de vraag: ‘wat is eigenlijk een held’. Ook bezoeken ze de onderzeeboot Tonijn en de mijnenveger Abraham Crijnssen. Na afloop ontvangen de kinderen een onderscheiding!

 

Openingstijden
nov t/m apr: di t/m vr: 10-17 u, za + zo: 12-17 uur (tijdens schoolvakanties ook op ma open)
mei t/m okt: ma t/m vr: 10-17 u, za + zo: 12-17 uur
gesloten op 1 jan, 25 + 26 dec
(op overige officiële feestdagen geldt zondagopenstelling)
Faciliteiten

kinderfeestje museum

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26 maart 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *