Diergaarde Blijdorp

,
Diergaarde Blijdorp

In vogelvlucht door alle werelddelen

Diergaarde Blijdorp is één van de bekendste attracties van Nederland en de best bezochte attractie van Rotterdam. Dat is niet zo gek, want deze 150 jaar oude dierentuin behoort tot de mooiste dierentuinen van Europa. Tijdens je ontdekkingstocht door de dierentuin maak je een kleine wereldreis van de Aziatische regenwouden en de Afrikaanse savannes tot de hooglanden in de Himalaya en het gorillabos in Kongo. In Diergaarde Blijdorp zie je alle dieren dus in hun natuurlijke leefomgeving.

Oceanium: zwemmen met de haaien

Als je Diergaarde Blijdorp binnenkomt aan de kant van de grote parkeerplaats sta je meteen oog in oog van de hoogtepunten van de dierentuin: het Oceanium. Hier maak je een betoverende reis over de zeebodem en langs de kust en kom je verschillende onderwater- en kustbewoners tegen. Het is alsof je zwemt tussen de haaien, spelende zeeotters, papegaaiduikers, slangen, koningspinguins en reuzenschildpadden van de Galapagos eilanden. De haaientunnel van het Oceanium in Rotterdam is een unieke belevenis!

Arctica: lekker knuffelen met een ijsbeer

Tegenover het Oceanium ligt Arctica, waar je poolbewoners zoals sneeuwuilen, poolvossen en steller-zeearenden kunt zien. Het klapstuk van Arctica is het schitterende verblijf van de ijsberen, in de vorm van een enorme ijsgrot. In deze grot kun je de ijsberen van heel dicht bij onder water en op het land bewonderen. De meest beroemde bewoner van Arctica was het ijsbeertje Vicks, dat tijdens het spelen een van de enorme ruiten van het aquarium kapot maakte met een steen. Alles is vastgelegd op film, die je kunt zien in het ijsberenverblijf van Blijdorp.

Amazonica: fladder met de vlinders

Naast Arctica vind je de buffels en een roofvogelshow, die meerdere malen per dag gehouden wordt. Een klein stukje verder staat het tropische vlinderparadijs Amazonica, de nieuwste attractie van Diergaarde Blijdorp. Onder de enorme overdekte koepel is een gedeelte van het Amazonegebied nagebouwd. In Amazonica is het tropisch warm en om je heen zie je er duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rondfladderen. Tijdens je ontdekkingstocht zie je rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen. Misschien ontmoet je ook wel de indrukwekkende anaconda, de piranha’s en de sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers van het Amazonica leven.

Savanne: maak een praatje met een giraf

Als je Amazonica verlaat loop je onder de spoorlijn door naar het oudste gedeelte van de dierentuin in Rotterdam. Hier vind je de Afrikaanse Savanne, de grootste open plek in Diergaarde Blijdorp, die je vanuit de levensgrote Baobab-boom kunt bekijken. Bovenin de boom kun je een goed gesprek voeren met de giraffen en kun je op veilige hoogte de andere savanne-bewoners bewonderen zoals zebra’s, struisvogels en verschillende antilopensoorten. Onderin de boom vind je het binnenverblijf van de hyena’s. Via een verhoogde vlonder kun je naar het savannehuis en de krokodillenrivier lopen, waar je de krokodillen van boven en onder water kunt bekijken. Op de Afrikaanse Savanne staat ook de gierenrots, een enorme voliëre met allerlei soorten gieren en kraanvogels waar je doorheen kunt lopen.

Azië: ontmoet tijgers en olifanten

In het Azië-gedeelte van Diergaarde Blijdorp vind je onder meer de enorme Aziatische olifanten, die je binnen of buiten kunt bewonderen. In de zomer kun je hier zien hoe de olifanten een heerlijk verfrissend bad nemen en in Blijdorp zijn er ook regelmatig baby-olifantjes te bewonderen. In het Aziatische gedeelte van Blijdorp ligt ook de Chinese tuin met karakteristieke Chinese paviljoens, een prachtige waterpartij en leuke bruggetjes. Natuurlijk ontbreken ook de tijgers niet: vanachter glas kun je de tijgers van heel dichtbij bekijken in de jungle.

Diergaarde Blijdorp Rotterdam
Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam
Tel: 0900 1857
Website: www.diergaardeblijdorp.nl
Facebook: www.facebook.com/diergaardeblijdorp.rotterdamzoo
Twitter: www.twitter.com/RotterdamZoo/
Instagram: www.instagram.com/diergaardeblijdorp

Openingstijden:

maandag 9:00 – 17:00
dinsdag 9:00 – 17:00
woensdag 9:00 – 17:00
donderdag 9:00 – 17:00
vrijdag 9:00 – 17:00
zaterdag 9:00 – 17:00
zondag 9:00 – 17:00
Vaardigheden

Gepubliceerd op

22 maart 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *