De ontdekfabriek

De Ontdekfabriek tovert bij ieder kind tussen 8 en 12 jaar een lach op het gezicht. 

In deze fabriek ontdekken kinderen op een ongedwongen en speelse manier hoe leuk het eigenlijk is om bezig te zijn met techniek, wetenschap en design. Ze zullen op ontdekkingsreis gaan en maken echte techniekavonturen mee. Wat te denken van bijvoorbeeld het maken van je eigen mechanische circusact, inclusief tijger en dolfijn?

Een avontuur voor kinderen (indicatie 6 t/m 12 jaar) en hun familie.
Binnen én buiten (bij verwacht goed weer).

Kom kijken en beleef de volgende avonturen*

De scraphoek

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

De magische luchtkussenkist

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in onze magische luchtkussenkist!

De dolfijn of het schip van De Uitvinders

Maak de dolfijn of het schip uit ‘De Uitvinders en Het Verborgen Oog’ en neem mee naar huis voor in bad!

Vacuumvormen

Wil je een echt lid van De Beestenbende worden? Maak een dierenmasker met behulp van een echte vacuumvormmachine.

Bernoeli het olifantje

Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento! Of maak een olifant die een balletje in de lucht kan houden met zijn slurf!

Speelkisten

Ben jij nog iets te klein voor de workshops van De Ontdekfabriek? Dan vermaak jij je vast in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Zelf films maken

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Buiten spelen (buiten, april t/m oktober als het weer het toelaat)

De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is er een beetje ruw en onbegaanbaar. Net als het onbewoonde eiland uit de film ‘De Uitvinders enHet Verborgen Oog‘.  Je kunt er grote boten bouwen om te ontsnappen van het eiland. Of zelfgebouwde waterraketten afschieten om de aandacht te trekken van mogelijke redders. Geniet van de volgels op het eiland in de bijzondere vogelschommels. Om jezelf fit te houden op het eiland leef je je uit op onze speciale skelters! Je kunt -als we buiten geopend zijn- ook zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

Animatiefilm De Beestenbende (een keer per anderhalf uur)

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende.Als één van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing… (Advies leeftijd 6-9 jaar)

Speelfilm De Uitvinders en Het Verborgen Oog (een keer per anderhalf uur)

De Uitvinders gaan op reis naar de wereldtentoonstelling in Sjanghai. De jonge avonturier Luuk klimt stiekem aan boord van hun schip vol met uitvindingen. Alleen de reis verloopt niet helemaal volgens plan en ze stranden op een verlaten eiland. Gelukkig weten ze te overleven met de uitvindingen van het schip. Maar hoe komen ze nu nog ooit bij de wereldtentoonstelling…

*Bovenstaande is het programma op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes. Deze activiteiten zijn anders dan het programma van de schoolexcursies in De Ontdekfabriek. Bij (verwacht) mooi weer in de periode april-oktober zijn de activiteiten ook buiten!

Het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast bovenstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekfabriek! Reserveren is niet nodig. 

Voor een kinderfeestje moet je wel even reserveren. Voor bezoek door scholen of bedrijven zijn er andere programma’s.

Bouw het leukste kinderfeestje ooit!

Ben je (bijna) jarig? Bouw je feestje bij ons in De Ontdekfabriek in Eindhoven. We ontvangen je met een mooi cadeau en vragen je vrienden en vriendinnen natuurlijk om voor je te zingen! Als je wilt kun je ook hun cadeautjes uitpakken bij ons. Na een korte uitleg gaan jullie vrij rondlopen en kun je een geweldige film bekijken, spelen, bouwen en lol trappen: binnen (én in de lente en zomer ook buiten). Als het nodig is helpen onze avonturenbegeleiders jullie verder. Er is een heleboel te beleven!

Je mag zoveel ranja drinken als je wilt. En tijdens lunchtijd of aan het einde van de middag zijn er lekkere poffertjes of broodjes knakworst. Voor je het weet zit jouw geweldige kinderfeest er dan alweer op!

Wanneer
Een kinderfeestje kun je vieren op zondag, woensdagmiddag of zaterdagmiddag of tijdens vakantiedagen.  De Ontdekfabriek is er voor alle kinderen, maar voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is het het leukst. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd.

 

Kosten

Een kinderfeestje kost 11 euro per kind inclusief poffertjes of broodje knakworst (3,50 euro per kind korting als jullie ergens anders eten). Daarnaast betaal je 25 euro eenmalig per feestje voor een prachtig cadeau voor de jarige, de ontvangst en uitleg en voor onbeperkt ranja voor jullie groep!

Volwassenen/begeleiders betalen de normale entreeprijs van De Ontdekfabriek en kunnen aan de bar eten en drinken bestellen. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen.

Overige:

De Ontdekfabriek kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte.

 

Openingstijden ontdekfabriek

Za: 13:00 – 18:00
Zo: 11:00 – 17:00
Wo: 13:00 – 18:00

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 april 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *